Vestas-aktien slog flik-flak

Vestas-aktien spurtede både ned, op og ned igen onsdag, mens Lundbeck blev svagt belønnet og TDC straffet for de to selskabers respektive halvårsregnskaber.

Læs mere
Fold sammen
Samlet set vendte C20 Cap pilen ned for anden dag i træk og lagde mere afstand til rekorderne sat på begge side af weekenden. Indekset lukkede 0,7 pct. lavere i 599,30 og kom dermed under 600-niveauet for første gang i en uge.

Vestas viste en skizofren kursudvikling dagen igennem. I løbet af den første times handel var aktien nede med næsten 10 pct. fra tirsdag, inden den rettede sig og satte kursen mod dagens top i 119,40, eller 2 pct. højere end dagen før.

Fremgangen blev dog kortvarig, da eftermiddagen igen bød på en nedtur, der sendte aktien i en lukkekurs på 110 kr. Det svarede til et kursfald på 6 pct. på dagen og 13 pct. siden mandag, når tirsdagens endnu større nedtur regnes med.

Ifølge Nordea er det hovedsagligt gevinsthjemtagning, der gør sig gældende for en aktie, der blev næsten firdoblet fra nytår frem til mandag.

- Vestas fortalte desuden sidst på dagen i går, at det havde fået et søgsmål fra en gruppe private og institutionelle investorer sendt på vegne af Deminor (belgisk advokatselskab, red.). Vi ser begrænset risiko fra søgsmålet, men det kan være med til at forstærke gevinsthjemtagningen i aktien. Vi anbefaler at tage en del af gevinsten hjem, lød kommentaren fra den svenske bank.

På regnskabsfronten lagde to af C20-indeksets aktier tal frem for andet kvartal.

Lundbecks nettounderskud endte på 502 mio. kr., hvor der ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans var ventet et minus på 293 mio. kr. På toplinjen faldt omsætningen til 3536 mio. kr. Her havde analytikerne dog regnet med et større dyk til 3412 mio. kr.

Selskabet præciserede dog sine forventninger opad, så der nu i 2013 ventes et driftsresultat, EBIT, på 1,3-1,7 mia. kr. samt en omsætning på 14,6-15,0 mia. kr. Tidligere ventede man et driftsoverskud på 1,2-1,7 mia. kr. og en omsætning på 14,4-15 mia. kr.

Alm. Brand Markets kaldte regnskabet "stærkt", og Lundbeck-aktien sluttede uændret i kurs 115 efter at have ligget både i minus og i en stigning på 2 pct. i dagens løb.

TDC blev til gengæld sendt mod indeksets bund for sit kvartalsregnskab, der var overraskende på den modsatte måde af Lundbeck: Omsætningen skuffede, mens bundlinjen var bedre end ventet. Selskabet tjente 1054 mio. kr. i kvartalet mod ventet 666 mio. kr., og omsætningen lød på 6146 mio. kr., hvor der var ventet 6254 mio. kr. ifølge SME Direkts estimater.

Ifølge Sydbank-analytiker Morten Imsgard bliver selskabets egne forventninger til 2013 svære at nå, og TDC-aktien faldt 1,5 pct. til 47,18 kr.

Novo Nordisk, der kommer med sit halvårsregnskab torsdag morgen, faldt 0,5 pct. til 961,50 kr.

To af A.P. Møller - Mærsks større konkurrenter inden for containerfragt, Hapag-Lloyd og Neptune Orient Lines, fremlagde halvårsregnskaber, der viste tegn på fremgang i branchen, uden at der dog var jubelstemning at melde om. Mærsk B-aktien faldt minimale 0,1 pct. til 44.080 kr.

Uden for C20-indekset kom der blandt andet regnskaber fra Ringkjøbing Landbobank og North Media. Landbobanken, der traditionelt har vist sig bundsolid, leverede i halvåret en voksende indtjening på gebyrer, provisioner og valuta og en let stigende basisindtjening på 424 mio. kr. North Media opjusterede sine forventninger til hele 2013 trods faldende omsætning og overskud.

Ringkjøbing Landbobank lukkede 1,2 pct. højere i 1011 kr. og sluttede dermed over 1000 kr. for første gang siden august 2007, mens North Media blev belønnet med et kursløft på 4,5 pct. til 14 kr.

Greentech Energy Systems faldt til gengæld 5,2 pct. til 14,50 kr. efter et kvartalsregnskab, som ellers viste stigende omsætning og driftsindtjening samt en bundlinje, der gik fra minus til plus. Selskabet fastholdt sine forventninger til 2013.

Bavarian Nordic fik et kraftigt løft, efter at koppevaccinen Imvanex blev godkendt til brug i Europa. Der er tale om samme vaccine, der går under navnet Imvamune i USA. Aktien steg 6,6 pct. til 65 kr.

I Sjælsø Gruppens bestyrelseslokaler blev der natten til onsdag truffet en skæbnesvanger beslutning. Selskabet har anmeldt rekonstruktion, fordi man ikke har kunnet skaffe nødvendig finansiering til at styrke likviditeten. Sjælsø Gruppens aktier, der tirsdag lukkede 3,6 pct. højere i 3,10 kr., blev efter eget ønske suspenderet fra handel på børsen, og det er uvidst, om den nogensinde kommer tilbage.

- Det er ikke bankerne, der har tvunget os. Det er vores egen skyld. Vi har ikke været i stand til at få realiseret de værdier, vi har. Det har taget længere tid end vi havde regnet med at få solgt vores aktiver, lød det fra administrerende direktør, Flemming Jensen.

/ritzau/FINANS