Vestas-aktien sætter sig yderligere i afventende marked

Vestas indtager fra morgenstunden tirsdag igen sidstepladsen i C20-regi efter mandagens melding om, at det belgiske konsulenthus Deminor ønsker en granskning af flere forhold i vindmølleselskabet.

Læs mere
Fold sammen

Generelt er udsvingene dog meget beherskede, da investorerne venter på nyt om det amerikanske detailsalg.

C20-indekset ligger efter cirka et kvarters handel 0,3 pct. lavere i 520,77, og dermed går det omtrent som forudset. Vestas tynger med et fald på 2,4 pct. til 37,05 kr. Vindmølleaktien faldt mandag 9,1 pct.

- Det ser ud til, at vi får en rimelig flad åbning i Europa, måske med en lille pil nedad. Aktierne udvikler sig lidt blandet i Asien, og der er ikke de store bevægelser i de amerikanske aktiefutures, sagde Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank, før åbningen til Ritzau Finans og tilføjede, at markedet nok vil afvente eftermiddagens amerikanske tal for detailsalget, som kan ændre retningen, hvis det skulle overraske.

Carlsberg indtager toppen af C20 med en stigning på 0,3 pct. til 555,5 kr. Bryggeriet tiltrækker fokus efter nyheden om, at bryggeriet har indgået en treårig sponsoraftale med den bedste engelske fodboldrække Premier League. Carlsberg bliver officiel øl-partner for den fornemmeste engelske fodboldrække.

Pandora er sammen med Carlsberg og Chr. Hansen en blandt kun tre C20-aktier, som er åbnet i plus. En rundspørge foretaget af SME Direkt for Ritzau Finans viser, at seks ud otte analytikere venter, at Pandora vil præsentere et aktietilbagekøbsprogram på op til 800 mio. kr. ved årsregnskabet den 26. februar.

Chr. Hansen stiger 0,2 pct. til 185,9 kr. forud for onsdagens regnskab for første kvartal af 2012/13, mens Nordea falder 0,7 pct. til 57 kr. Deutsche Bank har sænket sin anbefaling af Nordeas aktie til "sælg" fra "hold".