Vestas-aktien fortsætter ufortrødent frem

Det danske aktiemarked bygger onsdag morgen oven på tirsdagens stigning og åbner positivt med Vestas i spidsen. Det toneangivende indeks C20 Cap løftes 0,4 pct. på en dag, hvor fokus er på nøgletal og regnskaber fra udlandet.

Foto: Henning Bagger. I toppen af indekset er Vestas-aktien igen interessant at følge.
Læs mere
Fold sammen

En række skuffende kinesiske makronyheder har været med til at sende flere af de asiatiske markeder i minus, mens de store europæiske indeks dog går samme vej som det danske.

Maersk Line varsler ratestigninger fra 1. september på ruter mellem Asien og den amerikanske vest- og østkyst, fremgår det af en meddelelse til selskabets kunder.

Det drejer sig om tørlast- og køleskibe, hvor raterne til USA's vestkyst vil blive hævet med 320 dollar per tyvefodscontainer (teu) og 400 dollar per fyrrefodscontainer (feu). Til den amerikanske østkyst hæver rederiet raterne med 480 dollar per teu og 600 dollar per feu.

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk ligger i et plus på 0,3 pct. for B-aktien og et minus på 0,1 pct. for A-aktien til henholdsvis 44.160 og 41.680 kr.

Et par af C20-bankerne kaster desuden lidt opmærksomhed af sig. Nordea vil ifølge Berlingske ind på det kolossale kinesiske aktiemarked, hvor direktøren for bankens kapitalforvaltning forudser en liberalisering.

Danske Bank kan til gengæld prale af at være langt foran konkurrenterne på det nye marked for mobile betalinger. 300.000 har downloadet bankens betalings-app, Mobilepay, og størstedelen af brugerne er kunder i andre banker end Danske Bank, skriver Jyllands-Posten.

Nordea-aktien stiger 0,2 pct. til 71,9 kr., mens Danske Bank-aktien koster 105,9 kr. efter en stigning på 0,9 pct.

I toppen af indekset er Vestas-aktien igen interessant at følge. Aktien er oppe med mere end 225 pct. år til dato og endte tirsdagen i 102,9 kr., efter at den for første gang siden oktober 2011 rundede de 100 kr. mandag.

Vestas-investorer har kunnet se aktiekursen bevæge sig frem de seneste fem handelsdage, og den trend fortsætter onsdag med et plus på 1,8 pct. til 104,7 kr.

Deutsche Bank finder det ikke længere interessant at dække Novozymes. Banken stopper sin dækning af Novozymes-aktien med anbefalingen "hold".

Fra udlandet kommer der ved middagstid interessant nyt for Novo Nordisk-investorer, når den amerikanske konkurrent Eli Lilly kommer med regnskab for andet kvartal, mens Genmabs partner i salget af Arzerra, Glaxosmithkline, vil berette om nye salgstal i sit regnskab.

Uden for C20 kan der desuden komme fokus på Auriga, da selskabets schweiziske konkurrent på sprøjtemiddelmarkedet Syngenta inden børsåbning har offentliggjort halvårsregnskab. Syngenta endte med et overskud i halvåret på 1,41 mia. dollar, hvilket var en anelse ringere end de 1,49 mia. dollar ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News.

Inden for sprøjtegift havde selskabet et stærkt første kvartal, mens omsætningen inden for selektive herbicider faldt en smule i andet kvartal på grund af "ufavorable vejrforhold" på den nordlige halvkugle.

Auriga-aktien falder 0,3 pct. til 167,5 kr.

Senere onsdag kommer Össur med regnskab for andet kvartal. De seneste forventninger til 2013 er en organisk omsætningsvækst i den lave ende af intervallet 2-4 pct. EBITDA-marginen ventes at lande i den lave ende af intervallet 18-19 pct. af omsætningen, og dertil kommer effekter af opkøbet i maj af TeamOlmed i Sverige. Regnskabet ventes offentliggjort omkring klokken 16.00.

På nøgletalsfronten kommer der i løbet af formiddagen PMI-tal fra Tyskland og eurozonen, mens tal for salget af nye boliger i USA om eftermiddagen muligvis kan kaste kursreaktioner af sig.