Vestas-aktien brager op på amerikansk støtteordning

Vestas-aktien er strøget til tops i det danske eliteaktieindeks, C20 Cap, fra åbningen mandag efter nyt fra USA, hvor skattemyndighederne er kommet med en længe ventet afklaring af, hvordan projektudviklere kan kvalificere deres projekter til den forlængede PTC-støtteordning, som politikerne vedtog i december 2015.

Vestas ser umiddelbart meget positivt på de retningslinjer, som de amerikanske skattemyndigheder, Internal Revenue Service (IRS), er kommet med. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter ti minutters handel lå Vestas-aktien 3,5 pct. højere i 452,80 kr., mens C20 Cap-indekset til sammenligning ligger til en stigning på 0,9 pct.

Vestas ser umiddelbart meget positivt på de retningslinjer, som de amerikanske skattemyndigheder, Internal Revenue Service (IRS), er kommet med.- Selv om vi vil studere IRS-vejledningen mere detaljeret, er det vores umiddelbare indtryk, at det er meget positivt, og at det vil give god fleksibilitet for projekter til at kvalificere dem til skatterabatordningen. Det er en god ting i forhold til fortsat markedsvækst i USA, siger Vestas' kommunikationschef, Michael Zarin, til Ritzau Finans.

Ifølge analytikerne hos den britiske storbank Barclays er retningslinjerne udmeldt fra IRS "favorable" og kan bane vejen for en stærk ordreindgang til vindmølleproducenterne i andet halvår 2016 og første halvår 2017.

De nye retningslinjer giver et fireårigt vindue til at færdiggøre konstruktion for at kvalificere projekter til skatterabatordningen. Det er dobbelt så lang tid som under den forrige PTC-ordning.