Vejen banet for et salg af DONG

Finansudvalget har godkendt salget af aktier i Dong Energy, som anslås at indbringe 22 milliarder kroner.

Efter et langstrakt forløb har et flertal i Folketinget blåstemplet planen for et salg af Dong Energy. Dermed er vejen banet for en af danmarkshistoriens største børsintroduktioner. Det skriver epn.dk.

- Aktstykket er tiltrådt af et flertal i Finansudvalget 14. december, siger Peter Brixen, kontorchef i Finansministeriet til netmediet.

Dong Energy-salget har været på tegnebrættet siden efteråret 2004, og oprindelig var planen, at børsintroduktionen skulle være gennemført inden jul i år.

Folketingsvalget og politiske trakasserier omkring flere detaljer i den politiske aftale omkring salget pressede imidlertid sagen ud i overtid, og det fik i oktober daværende finansminister Thor Pedersen (V) til at erkende, at det ikke længere var realistisk at få Dong optaget på fondsbørsen inden årsskiftet.

I stedet bliver det nu op til finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) at skyde aktiesalget i gang, der vil sætte op mod 28 pct. af den statsejede energikæmpe på private hænder. De nødvendige underskrifter kom i hus sidste uge, og siden har Finansministeriet arbejdet intenst med at sætte nyt skub i sagen. Peter Brixen ønsker ikke at løfte sløret for, om arbejdet skrider hurtigt frem.

- Nu arbejder vi videre med børsnoteringen. På et eller andet tidspunkt vil der så komme en pressemeddelelse om, at nu går vi i gang. Flere kommentarer har vi ikke på nuværende tidspunkt, siger han.

Hverken Finansministeriet eller Dong Energy har peget på, hvad salget af aktierne vil indbringe. I finanskredse gisnes der imidlertid om, at Dong-koncernen samlet repræsenterer en værdi på 60-80 milliarder kroner, skriver epn.dk.

RB-Børsen