Valuta: Venten på nyt fra Trump bremser dollar

Den amerikanske dollar er på retur mandag eftermiddag, hvor investorerne fortsat venter på at se Donald Trumps visioner omsat til mere konkret politik.

Arkivfoto. Den amerikanske dollar er på retur mandag eftermiddag, hvor investorerne fortsat venter på at se Donald Trumps visioner omsat til mere konkret politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON

Da republikaneren blev valgt til USA's præsident i november, blev dollar styrket fra 6,75 kr. og op til 7,16 kr. i midten af december, på en forventning om at han vil føre en ekspansiv finanspolitik med store investeringer og lavere skat.

Siden midten af julemåneden har dollarkursen dog været nedadgående, og det billede er fortsat siden fredag, hvor Donald Trump officielt blev taget i ed som USA's 45. præsident. Mandag koster en dollar 6,92 kr.

- Markedet fordøjer hans indsættelsestale fra i fredags, men der var ikke meget nyt, og markedet venter fortsat at se de konkrete tiltag, som han kan sætte i værk og få forhandlet igennem med Kongressen, siger Jan Bylov, der er valutastrateg i Jyske Bank.

- Og det store spørgsmål er stadig, hvordan den amerikanske centralbank vil agere, i forhold til hvad Donald Trump evner at få gennemført, når han nu skal i gang med at forhandle, siger han.

Jyske Bank vurderer overordnet, at den seneste tids svækkelse af dollar er af midlertidig karakter.

- Når vi ser en svækkelse af dollar i de her uger, så er det ud fra vores vurdering en opbremsning af dollar, og vi tror, at den igen vil stige i de kommende uger, siger Jan Bylov.

Jyske Bank venter, at dollar i 2017 vil bevæge sig mod 7,30 dollar.

Den prognose kan dog muligvis blive justeret, såfremt Donald Trump lykkes med at indføre en importtold mod virksomheder, som producerer varer uden for USA og en støtte til virksomheder, der eksporterer varer ud af USA.

Det har han flere gange truet med på det sociale medie Twitter, men det er endnu ikke konkret politik.

- Hvis et tiltag som dette bliver vedtaget, så vil det formentlig betyde, at de fleste vil skulle opjustere deres prognoser for dollar, siger Jan Bylov.