Valuta: Turbulens løfter yen og schweizerfranc

Læs mere
Fold sammen

Investorerne spiller de traditionelt sikre kort på valutamarkedet tirsdag, hvor yen og schweizerfranc styrkes mod hovedparten af de øvrige valutaer, heriblandt mod dollar.

Yen og schweizerfranc er sædvanligvis blandt de foretrukne valutaer, når der er turbulens på finansmarkederne, og det er der tirsdag, hvor aktierne er pressede af svage udsigter for den kinesiske økonomi.

Tirsdag morgen viste tal for de kinesiske indkøbschefers forventninger et aftagende momentum inden for industrien, hvilket sendte de asiatiske aktiemarkeder ned - og siden også trak de europæiske aktier med i faldet.

Det gav øget appetit på sikkerhed og førte til styrkelse af yen og schweizerfranc.

Der går tirsdag eftermiddag 120,00 yen på en dollar mod 121,30 yen mandag eftermiddag, og schweizerfranc er over for dollar blevet styrket med 0,5 pct. til niveauet 0,9624 franc per dollar.

Dollar har også mistet lidt mod euro, idet der tirsdag eftermiddag går 1,1256 dollar på en euro mod 1,1200 dollar mandag.

Tirsdag eftermiddag kl. 16.00 retter fokus sig mod det amerikanske ISM-indeks for fremstillingsindustrien, som dækker over indkøbchefernes forventninger. Der ventes en opgørelse på 52,5 i august mod 52,7 i juli ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.