Valuta: Svensk krone fortsætter svækkelse

Den svenske krone er svækket til det laveste niveau over for danske kroner siden 2009, efter inflationen i Sverige steg mindre end ventet i marts.

Der skal fredag middag 71,74 øre til at købe en svenske krone mod 71,63 øre torsdag eftermiddag. Sidste fredag skulle der 72,27 øre til.

»Den svenske krone er sårbar, og risikoen for yderligere svækkelse er høj på kort sigt. Vi venter dog, at svenske kroner styrkes igen, når blandt andet risikoappetitten tiltager,« siger Jyske Bank i en kommentar.

Det var udviklingen i inflationen, der blev offentliggjort torsdag, der sparkede til den svenske krone.

Selv om den samlede inflation er tilbage omkring målsætningen, så er kerneinflationen eksklusive energi kun på 1,5 pct., påpeger Jyske Bank.

Banken mener, at det giver markederne usikkerhed om sen svenske centralbanks, Riksbankens, nuværende rentebane, hvilket torsdag gav rentefald i Sverige.

Næste rentemøde i Riksbanken er 26. april, hvor Jyske Bank venter, at banken sænker rentebanen lidt på grund af svagere end ventet inflation i årets start.

»Det vil i givet fald indikere, at den ventede renteforhøjelse kommer lidt senere end hidtil vurderet, men også at den stadig bliver en realitet i år,« konstaterer Jyske Bank, der venter en renteforhøjelse på 25 basispoint til minus 0,25 pct. i oktober i år.

Jyske Bank oplyser, at markederne indpriser en renteforhøjelse på 10 basispoint til oktober og 15 basispoint til december.

Der er relativt roligt i de store valutakryds. Euro står fredag eftermiddag i 1,2336 dollar mod 1,2315 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 107,58 yen mod 107,25 yen torsdag eftermiddag.