Valuta: Svaj mod svækkelse af dollar efter Fed-melding

De seneste dages sidelæns bevægelser på de internationale valutamarkeder, blev sent onsdag aften afløst af voldsomme bølgeskvulp.

Læs mere
Fold sammen

Det var som ventet onsdagens pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks Federal Open Market Committee, FOMC, der blev katalysatoren for valutarisk bølgegang.

I modsætning til forventningerne, var det ikke en styrkelse af dollar i kølvandet af indikationer om en forestående renteforhøjelse fra den amerikanske centralbanks side, men derimod en markant svækkelse, som sendte euro i underkanten af 1,10 dollar, mens der kun skulle 119,40 yen til at matche den amerikanske valuta.

Og Federal Reserve havde en uventet klar melding til valutamarkedet, idet centralbankchef Janet Yellen betegnede den stærkere dollar som en faktor bag den svagere eksportvækst, og pointerede, at den stærke dollar holder importpriserne og inflationen midlertidigt nede.

- Man hører næsten aldrig Federal Reserve kommentere valutakursen. Men jeg er ikke overrasket over, at de er opmærksomme på den, og jeg er heller ikke overrasket over, at de er at reagere på det, fordi det har en indvirkning på inflationsudsigterne og hele vækstbilledet, siger markedsstrateg Gary Pzegeo fra Atlantic Trust Group i Boston til Bloomberg News.

Efter de første voldsomme udsving har dollarkursen faldet lidt mere til ro på et mere stabilt leje. Og konsolidering synes da også at være overskriften det nærmeste stykke tid, inden markedet igen taget fat på nye spekulationer over, hvornår og hvor meget den amerikanske centralbank øger renten.

- De er klart opmærksomme på dollaren, og Federal Reserve vurderer dollarens kursudvikling for vigtig. Vi kan se frem til et par måneder med konsolidering, siger valutachef Jens Nordvig fra Nomura Holdings i New York til Bloomberg News.

Ved 6-tiden torsdag morgen koster euro 1,0765 dollar mod 1,0640 dollar onsdag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 120,50 yen mod 120,85 yen onsdag, og der går 129,70 yen på en euro mod 128,70 yen onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS