Valuta: Styrkelse af kinesiske yuan sat på pause

Nervøsitet for politisk uvilje over for fortsat styrkelse af yuan rammer tirsdag den kinesiske valuta, der svækkes over for dollar - både når det drejer sig om offshore-kursen og i kinesisk handel.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Yuan er gennem de seneste måneder styrket fra 6,9188 yuan per dollar til 6,5267 yuan sent mandag. Men i tirsdagens handel svækkes yuan til 6,5563 yuan per dollar i offshore-handel. Ifølge Bloomberg News er der tale om den stærkeste svækkelse af yuan siden juni.

Hidtil har markedets tiltro til politisk støtte til styrkelsen af yuan bidraget til, at den kinesiske valuta har vundet terræn over for alle øvrige asiatiske valutaer. Også trafik mod sikker havn på grund af den koreanske uro har bidraget til styrkelsen af yuan. Men tirsdag har den kinesiske centralbanks, PBoC's, reducerede støtte til yuan bragt valutamarkedet til en anden betragtning.

»Markedet har opfattet de pengepolitiske signaler sådan, at tiden nu er inde til nogle justeringer efter en markant styrkelse i den seneste måned,« siger valutastrateg Gao Qi i Scotiabank i Singapore til Bloomberg News.

Men han opfatter svækkelsen som et kortvarigt fænomen, fordi store kinesiske beholdninger af dollar vil blive anvendt til styrkelse af yuan på et senere tidspunkt.

I de store valutakryds spores styrkelse af dollar til 1,1887 dollar per euro fra 1,1905 dollar tirsdag morgen og 1,1915 dollar mandag eftermiddag. Over for yen ligger dollar stort set uændret i 109,36 yen.