Valuta: Stilhed før nøgletalsstorm

Der er stilhed på de internationale valutamarkeder mandag morgen for så vidt angår de tre hovedvalutaer - dollar, euro og yen.

Analytikere og investorer er gået i venteposition frem mod ugens mange særdeles tunge økonomiske data fra især USA. Første væsetlige begivenhed er dog rentemødet i de amerikanske centralbank, hvor Federal Open Market Committee træder sammen i morgen tirsdag for den to dages lange diskussion om den fremtidige udvikling og de fortsatte reduktioner i de kvantitative lempelser.

- Federal Reserves reaktion på de allerede offentliggjorte stærke data vil blive interessant at se, men pengepolitikken er i sidste ende afhængig af de kommende data. Underliggende peger trenden på en styrkelse af amerikanske dollar. Man må forvente, at euroen fortsat vil være under pres på kort sigt, siger senior valutastrateg Sam Tuck fra ANZ Bank i Wellington til Bloomberg News.

Federal Reserve ventes dog ikke at afvige fra den hidtidige linje, der gennem den seneste tid har resulteret i, at 10 mia. dollar er blevet barberet af de månedslige obligationsopkøb ved hvert FOMC-møde.

Og mens det sandsynligvis også bliver tilfældet ved mødeafslutningen onsdag, vil øjnene blive rettet mod de kommentarer som centralbankdirektør Janet Yellen vil knytte til beslutningerne.

Oveni Fed-mødet kommer investorerne ugen igennem til at danse rundt om en særdeles lang række af tunge nøgletal. PMI-dataene fra nær og fjern vil få deres del af opmærksomheden, mens den amerikanske arbejdsmarkedsrapport og opgørelsen over BNP-væksten vil blive afvejet.

Euro koster mandag morgen 1,3430 dollar mod 1,3435 dollar fredag eftermiddag, mens der skal 136,70 yen til at matche en euro mod 136,80 yen fredag eftermiddag. Dollar koster samtidig 101,80 yen mod 101,85 yen fredag eftermiddag.