Valuta: Stærkt detailsalg sender pund på sit højeste i månedsvis

Mens det britiske pund torsdag bliver styrket, er dollar fortsat under pres, omend den amerikanske valuta retter sig over for euro.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Pundet bliver løftet af bedre end ventet detailsalg, og det er dermed fortsat vanskeligt at få øje på brexit-effekter i Storbritannien, hvis man ser bort fra et generelt svagere pund.

Detailsalget fraregnet benzin steg i april 2,0 pct. på månedsbasis mod en forventning ifølge Bloomberg News på 1,0 pct. og et fald på 1,2 pct. i marts.

Torsdag går der 1,3019 dollar til at købe et pund mod omkring 1,2960 dollar umiddelbart før offentliggørelsen af tallene. Det er første gang siden september sidste år, at der skal mere end 1,30 dollar til at købe et pund, rapporterer Bloomberg.

Onsdag ved dansk lukketid gik der 1,2972 dollar til et pund.

Før brexit-afstemningen i juni 2016 skulle der knap 1,49 dollar til at købe et pund.

Investorerne har fortsat fokus på den anden side af Atlanten, hvor præsident Donald Trump er i vælten omkring blandt andet sidste uges fyrings af FBI's direktør samt mulig kontakt til Rusland i kampagneforløbet.

- Risikoaversion er udbredt nu igen, og det er stormen omkring præsident Trump i USA i høj grad årsag til, siger Craig Erlam, der er markedsanalytiker ved Oanda i London, til Reuters.

Dollar blev sidste år styrket i håb om, at Trump ville sætte skub i den amerikanske vækst og inflationen. Men den tro er så småt forduftet i år, da Trump endnu ikke har leveret på løfterne om en "fænomenal" skatteform.

Euro koster torsdag 1,1120 dollar mod 1,1150 dollar onsdag eftermiddag, men dollar koster samtidig 110,81 yen mod 111,30 yen onsdag eftermiddag.