Valuta: Stabilisering efter sidste uges dollar-udsalg

Den amerikanske dollar har stabiliseret sig henover weekenden, og der er meget små udsving i de store valutakryds mandag morgen.

Foto: Iris. Den amerikanske dollar har stabiliseret sig henover weekenden, og der er meget små udsving i de store valutakryds mandag morgen.
Læs mere
Fold sammen

Investorerne ser ud til at have nået den konklusion, at det seneste udsalg af dollar og amerikanske aktier var overdrevet, og det har bidraget til en flad udvikling henover weekenden.

»Det Trump-relaterede udsalg var overdrevet, og selvom skepsis består, så ser det makroøkonomiske miljø ikke ud til at forhindre Fed fra at hæve renten, hvilket hjælper med at støtte dollar,« siger Kengo Suzuki, ledende valutastrateg hos Mizuho Securities, til Bloomberg News.

Dollar ligger stort set uændret overfor euro i et niveau på 1,1192 dollar per euro mod 1,1196 dollar per euro ved dansk børslukketid fredag.

Den amerikanske møntfod ligger ligeledes stort set fladt over for yen i forhold til fredagens lukkekurs, og ligger mandag morgen i et niveau på 111,57 yen per dollar. Yen blev midlertidigt styrket i løbet af natten til mandag dansk tid, men er faldet tilbage til fredagens udgangspunkt.

»Selvom amerikanske politiske usikkerheder vil lægge låg på dollar-yen-kursen, så vil dollar sandsynligvis ikke blive solgt så aggressivt fra medmindre der kommer nye faktorer, siger Naohiro Nomoto, valutahandelsmanager hos Bank of Tokyo-Mitsubishi, til Bloomberg News.

Euro ligger stort set fladt over for yen i et niveau på 124,84 yen per euro mod 124,88 yen per euro ved dansk børslukketid fredag.