Valuta: Spotlys på pund sterling i takt med stigende mistillid til May

Foto: WILL OLIVER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det britiske pund er svækket, i takt med at tilliden til den britiske premierminister, Theresa May, tilsyneladende også er svækket.

Flere medier vil vide, at der er en underskriftsindsamling i gang, så May kan stilles overfor et mistillidsvotum i forbindelse med den britiske udmelding af EU.

Ifølge Sunday Times har 40 medlemmer af parlamentet og Mays parti - Det Konservative Parti - skrevet under.

Det betyder, at der mangler otte af de underskrifter, der er nødvendige for at tvinge Theresa May ud af Downing Street og erstatte hende med en anden konservativ.

»De politiske nyheder hen over weekenden viser, at Mays position er under massivt pres, og valutamarkedet reagerer herpå,« siger Alvin Tan, der er valutastrateg i Société Générale, til Reuters.

»Og på trods af at markedet er mere i balance nu end for seks måneder siden, så er udsigterne for sterling ret tågede,« påpeger valutastrategen.

Presset på den britiske leder kommer på et følsomt tidspunkt. Oppositionen ved partiet Labour har beskyldt May for ikke at kunne levere det lovede i forbindelse med forhandlingerne om brexit med EU.

Mandag middag går der 1,3088 dollar på et pund mod 1,3219 dollar i fredag eftermiddag klokken 17.00. I forhold til euro er kursen mandag 0,8905 pund per euro mod 0,8820 pund fredag eftermiddag.

Også bitcoin er under pres mandag. Kryptovalutaen falder til 6547,92 dollar mandag fra 6875,06 dollar i fredags. Det er mere end 17 pct. lavere i forhold til toppen onsdag, hvor en bitcoin var oppe og snuse til 7888 dollar.

/ritzau/FINANS