Valuta: Sidelæns handel uden væsentlige udsving

Foto: BRYAN R. SMITH

Der er stabil stilhed på valutamarkedet fredag morgen, hvor markedsdeltagerne søger efter nye indikationer for den næste bevægelse, inden weekenden tager over.

Såvel politisk som økonomisk er der total radiotavshed, og konsekvensen er et marked uden meget bevægelse i hverken dollar, euro eller yen.

Dollar får en smule støtte af torsdagens forbedring i investorernes risikoappetit, der løftede de amerikanske aktier og skubbede renten på de amerikanske obligationer op.

Men siden Wall Streets slutklokke lød, er optimismen aftaget en del, og futuresmarkedet ser anderledes negativt ud fredag morgen, hvilket afbalancerer torsdagens valutaeffekt.

Især den geopolitiske indflydelse med forvirrende snak fra den amerikanske præsident, Donald Trump, der kryptisk afviser at have stillet forslag om et militært angreb på Syrien, og nu skyder det til hjørne med, at det måske ikke er nært forestående alligevel, spiller ind.

»Dollaren har ikke vist nogen stærk sammenhæng med de amerikanske renter den seneste tid. Risikoaversionen i aktiemarkedet skal fortsat reduceres, hvis dollar skal forblive understøttet. Der er ingen ændringer i »Trump-risikoen«, som kan diktere markedsretningen,« siger senior-FX-strateg Junichi Ishikawa fra IG Securities i Tokyo til Reuters.

Torsdag viste data et fald i nye ansøgninger om amerikansk arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge, hvilket pegede på en vedvarende arbejdsmarkedsstyrke.

»Det lever op til, hvad vi så i Federal Reserves referat (fra seneste pengepolitiske møde, red.) onsdag, hvilket indikerer, at Fed er på autopilot på nuværende tidspunkt med kvartalsvise renteforhøjelser i det kommende år,« siger markedschef Karl Schamotta fra Cambridge Global Payments i Toronto ifølge Reuters.

Euro står fredag morgen i 1,2325 dollar mod 1,2315 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 107,35 yen mod 107,25 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 131,30 yen på en euro fredag morgen mod 131,45 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS