Valuta: Schweizerfranc og pund bliver svækket

Både schweizerfranc og det britiske pund bliver svækket torsdag. Det er dog to forskellige grunde.

Schweizerfranc er faldet til det laveste niveau i næste fem måneder mod euro, efter at udsigterne for økonomien i Alpelandet er blevet forværret.

Franc bliver svækket, så der skulle 1,07159 schweizerfranc til at købe en euro, mens der ved lukketid onsdag skulle 1,06768 schweizerfranc til. Det er tredje dag i træk, at alpevalutaen svækkes.

Baggrunden for faldet er tosidigt. Dels er der brudt nogle tekniske niveauer, og dels kom der svage økonomiske data, forklarer en strateg til Bloomberg News.

Den schweiziske forbrugertillid faldt i juli til minus 19, hvilket er det laveste niveau siden januar 2012.

I det britiske har en melding fra Bank of England svækket pund. Et medlem af den engelske centralbanks ni mands store rentekomité stemte for at ændre renten, hvilket markerer en ny retning.

Før meldingen fra Bank of England kostede en euro omkring 0,6985 pund, mens der efter skulle 0,70316 pund til at købe en euro.

Bank of England valgte torsdag på sit møde i den monetære komité helt som forudset at fastholde sin ledende rente på det historisk lave niveau 0,50 pct. Centralbanken valgte også at fastholde programmet for opkøb af obligationer på 375 mia. pund.