Valuta: Schweizerfranc bakker efter mulig intervention

Schweizerfranc bliver fredag eftermiddag svækket, efter at valutaen ellers fra morgenstunden ramte sit stærkeste niveau over for euro i omkring to måneder.

Foto: Christian Als.
Læs mere
Fold sammen

Og netop den styrkelse har højst sandsynligt fået den schweiziske centralbank (SNB) til at intervenere i markedet og sælge ud af schweizerfranc for at undgå en for voldsom styrkelse.

Det vurderer i hvert fald flere valutahandlere over for Bloomberg News, efter at schweizerfrancen over den seneste uge igen har været anvendt som sikker havn under turbulensen omkring særligt den tyske banksektor, som Deutsche Bank er hovedårsag til.

Fredag eftermiddag koster en euro 1,0865 schweizerfranc mod 1,0811 schweizerfranc per euro fredag morgen og 1,0842 sent torsdag.

Og den pludselige svækkelse hen over formiddagen fredag føles "mistænkeligt meget som en intervention," skriver Peter Rosenstrich, der er markedsstrateg hos Swissquote Bank, i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Og den holdning er han ikke alene om.

»Prisudviklingen antyder officiel aktivitet,« siger Neil Jones fra Mizuho Bank til Bloomberg News.

I det tunge valutakryds mellem euro og dollar rammes den fælleseuropæiske valuta desuden af usikkerheden om netop Deutsche Bank - og den tyske og europæiske banksektor som helhed.

En euro koster fredag eftermiddag 1,1175 dollar mod 1,1230 dollar per euro ved dansk lukketid torsdag.

»Euro begynder endelig at reagere på den stigende frygt. Markederne er bange for historierne om, at kunderne skærer sin eksponering til den pressede tyske bank,« siger Valentin Marinov, der er valutahandler hos Crédit Agricole, til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS