Valuta: Risikovending giver tilbageløb fra sikre yen og franc

Der er tilbageløb fra de traditionelt sikre valutaer tirsdag morgen, hvor investorerne fortsætter med at afvikle de positioner, som er bygget op omkring sikre havne som yen, schweizerfranc og guld.

Arkivfoto. Der er tilbageløb fra de traditionelt sikre valutaer tirsdag morgen, hvor investorerne fortsætter med at afvikle de positioner, som er bygget op omkring sikre havne som yen, schweizerfranc og guld. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tilbageløb fra de traditionelt sikre valutaer tirsdag morgen, hvor investorerne fortsætter med at afvikle de positioner, som er bygget op omkring sikre havne som yen, schweizerfranc og guld.

Udviklingen begyndte allerede fra ugens start mandag, efter at weekendens nedtoning af sidste uges sabelraslen mellem USA og Nordkorea fik investorerne til at kaste sig over risikoprægede aktiver, mens de sikre investeringer samtidig blev afviklet.

Nedtrapningen af aggressionsretorikken mellem Washington og Pyongyang er fortsat tirsdag, hvor det nordkoreanske nyhedsbureau melder om, at landet vil afvente USA's tiltag et stykke tid, før der træffes en beslutning om affyring af missiler med nedslagssted tæt på Guam.

»Retorikken tager af. Jeg tror, at markedet sådan set allerede var begyndt at hælde den vej,« siger valutachef Stephen Innes fra OANDA i Singapore til Reuters.

Og mens investorerne er på retræte for så vidt angår franc og yen, er dollar igen i centrum, efter at den magtfulde chef for Federal Reserve of New York, William Dudley, mandag aften sagde, at han vil støtte endnu en renteforhøjelse i år, hvis den økonomiske udvikling lever op til hans forventninger.

Det var medvirkende til yderligere udsalg af T-bonds og dermed en stigende dollarrente.

Dollar koster tirsdag morgen 0,9735 schweizerfranc mod 0,9695 dollar schweizerfranc mandag eftermiddag.

Euro koster tirsdag morgen 1,1785 dollar mod 1,1780 dollar mandag eftermiddag. Dollar koster samtidig 110,20 yen mod 109,45 yen mandag eftermiddag.

Dermed går der 129,85 yen på en euro tirsdag morgen mod 128,95 yen mandag eftermiddag og 1,1475 schweizerfranc på en euro tirsdag morgen mod 1,1420 schweizerfranc mandag eftermiddag.