Valuta: Pundet træder vande inden formelt brexit

Valutamarkedet er onsdag præget af en mindre styrkelse af dollar mod euro og et stort set uændret pund, kort inden Storbritannien onsdag formelt meddeler, at det forlader EU.

Foto: Mark Bennetts. Irisfoto.
Læs mere
Fold sammen

Den afdæmpede udvikling i pundet følger dog en mindre nedtur tirsdag, hvor det skotske parlament stemte for en køreplan, der skal munde ud i en folkeafstemning om uafhængighed af Storbritannien, så de EU-glade skotter kan forblive i EU.

- Vi sidder selvfølgelig og venter på brexit, men jeg tror ikke, at det får den helt store effekt. Det handler om det formelle, og vi har haft siden juni sidste år til at tale om det, siger valutastrateg i Nordea Niels Christensen til Ritzau Finans.

Et pund ligger ved 12.45-tiden i 8,5713 kr. mod 8,5825 kr. tirsdag eftermiddag. Inden brexit-afstemningen i juni sidste år gik der omkring 9,72 kr. på et pund.

I det store valutakryds mellem dollar og euro, er det den amerikanske valuta, der har overtaget. Euro koster tidligt på eftermiddagen 1,0790 dollar mod 1,0868 dollar tirsdag eftermiddag.

- Vi har en dollar, der er lidt stærkere efter gårsdagens måling af forbrugertilliden i USA. Jeg synes også, at det er værd at hæfte sig ved, at den amerikanske forbruger er så optimistisk. Forbrugertilliden er på det højeste niveau siden 2000, konstaterer Niels Christensen.

Den stærke måling blev mødt med stigende amerikanske renter tirsdag, og da de europæiske renter ikke er fulgt med op onsdag, er dollar-aktiver blevet mere relativt mere attraktive.

- Så rent økonomisk ser det positivt ud i USA på randen af andet kvartal, siger Niels Christensen.

I dansk regning koster en dollar onsdag 6,8979 kr. mod 6,8465 kr. tirsdag eftermiddag.