Valuta: Pund i voldsomt dyk og lige så markant rekyl

De internationale valutamarkeder fokuserer på britiske pund onsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Den britiske valuta svinger voldsomt tilbage efter en kraftig nedtur tirsdag aften, efter at de europæiske markeder var lukket.

De markante udsving bliver igen begrundet med de politiske signaler fra premierminister Theresa May, der hidtil har indikeret en langt hårdere skilsmisse fra Den Europæiske Union end ventet.

Men nu meldes det fra Downing Street, at regeringen accepterer, at startskuddet til brexit først skal vedtags i parlamentet. Og her er der flertal for, at Storbritannien skal forblive EU-medlem, så der vil sandsynligvis blive lagt pres på den hårde linje, som Theresa May har lagt op til.

»May accepterer en afstemning i Parlamentet, og det giver pund et kortsigtet boost, men jeg er ikke sikker på, at det er langvarig. Den seneste svækkelse var for stor og gik for hurtigt, så det er naturligt at se noget rekyl,« siger chefstrateg Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

Pund faldt til lidt under 1,21 dollar tirsdag kort før klokken 20, men koster onsdag morgen ved 5-tiden 1,2325 dollar på markedet i Asien.

Den svækkede dollar i forhold til sterling påvirker de øvrige valutapar, hvor den seneste dollarstyrkelse er gået i stå.

Markedsdeltagerne ser nu frem mod dagens offentliggørelse af referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, der fremlægges onsdag aften dansk tid.

Spændingen om, hvor tæt det pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee, var på at hæve rente, er stor og kan give en indikator for, hvor stor sandsynligheden er for en forhøjelse allerede i starten af november eller i december, der er det foretrukne tidspunkt for en amerikansk renteforhøjelse i analytikernes vurdering.

Euro koster onsdag morgen 1,1055 dollar mod 1,1065 dollar tirsdag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 103,50 yen mod 103,55 yen tirsdag eftermiddag, mens der går 115,35 yen på en euro onsdag morgen mod 114,80 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS