Valuta: Pund genvinder styrke over for euro

Det britiske pund genvinder torsdag styrke over for euro efter onsdagens bratte fald op til premierminister Theresa Mays aflevering af Storbritanniens officielle udmeldelse af EU onsdag eftermiddag.

Arkivfoto: Det britiske pund genvinder torsdag styrke over for euro efter onsdagens bratte fald op til premierminister Theresa Mays aflevering af Storbritanniens officielle udmeldelse af EU onsdag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHD RASFAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et døgn senere handles euro igen for 0,8615 pund eller stort set på niveauet fra tirsdag eftermiddag. I mellemtiden har pundet været svækket til tæt på 0,8740 pund per euro, da den britiske valuta var på sit svageste niveau over for euro i forbindelse med EU-udmeldelsen.

Til gengæld forbliver pund på det svækkede niveau over for dollar i 1,2468 dollar for et pund. Tirsdag middag kostede pund tæt på 1,26 dollar.

Udsvingene for pund reflekterer investorernes afventende position, frem til EU's reaktion på brexit bliver kendt. EU-præsident Donald Tusk har lovet et svar på briternes udmeldelse i løbet af 48 timer - det vil sige i løbet af fredagen. Spændingen i finansmarkederne retter sig generelt mod, hvor lang tid EU og briterne skal bruge for at forhandle vilkårene for brexit på plads.

Siden de britiske vælgere sidste år stemte for brexit og dermed skabte usikkerhed om blandt andet Londons status som globalt finanscentrum, har det britiske pund misten en femtedel af sin værdi. I juni sidste år kostede et pund 1,5 dollar, og euro kunne købes for 0,76 pund.

I det store valutakryds, hvor euro og dollar mødes er der nærmest stilstand. Euro koster 1,0746 dollar som er uændret i forhold til kursen torsdag morgen og marginalt svagere end kursen på 1,0755 dollar onsdag eftermiddag, da euro blev presset af rapporter om, at Den Europæiske Centralbank vil forblive forsigtig med med ændringer i pengepolitikken.