Valuta: Pendulsving mens Feds rentemøde afventes

Der er pendulsving på valutamarkedet tirsdag morgen, hvor markedsdeltagernes interesse samler sig om onsdagens afslutning af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Arkivfoto. Der er pendulsving på valutamarkedet tirsdag morgen, hvor markedsdeltagernes interesse samler sig om onsdagens afslutning af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevin Lamarque

Der er pendulsving på valutamarkedet tirsdag morgen, hvor markedsdeltagernes interesse samler sig om onsdagens afslutning af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Dollar svingede midlertidigt væk fra et 13-måneders lavpunkt mod en kurv af valutaer tidligt tirsdag, efter at gode økonomiske data mandag pegede retning af, at Federal Reserve måske alligevel ikke er langt fra den næste pengepolitiske stramning.

Men dollarudsigterne forbliver tågede på grund af bekymringer for, at de vedvarende politiske nederlag forhindrer præsident Donald Trumps stimuleringsplaner og skattereformer.

Federal Reserve ventes generelt at holde renten uændret på denne uges to-dages møde, der slutter onsdag. Men investorer vil holde skarpt øje med eventuelle nye indikationer om, hvorvidt renten igen forventes øget, og hvornår en reduktion af balancen vil tage sin begyndelse.

Analytikere vurderer, at enhver dollarstyrkelse sandsynligvis vil være begrænset på kort sigt på grund af de underliggende bekymringer over de amerikanske politiske risici.

»Det er ikke sådan, at tendensen til en bredere dollarsvækkelse er forsvundet. Jeg tror ikke, at dollar vil styrkes vedvarende herfra,« siger seniorstrateg Shinichiro Kadota fra Barclays i Tokyo ifølge Reuters.

De politiske problemer tæt på præsident Trump blev mandag understreget, da Trumps svigersøn og seniorrådgiver, Jared Kushner, fortalte senatets efterforskningsudvalg, at han havde mødt russiske embedsmænd fire gange sidste år, selv om han samtidig ikke mente, at det havde noget at gøre med Moskvas eventuelle påvirkning af det amerikanske præsidentvalg.

Dollar bliver også påvirket af referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den japanske centralbank, Bank of Japan.

Det pengepolitiske udvalg diskuterede exit fra de massive kvantitative lempelser, og nogle styrelsesmedlemmer vurderede, at Bank of Japan har brug for at tydeliggøre, hvordan banken vil tackle pengepolitikken, og hvilken indvirkning det vil have på centralbankens finanser.

Alene det, at udvalget diskuterer problematikken, er nok til at styrke yen.

Euro koster tirsdag morgen 1,1655 dollar mod 1,1640 dollar mandag eftermiddag. Dollar koster samtidig 111,05 yen mod 111,10 yen mandag eftermiddag.

Dermed går der 129,45 yen på en euro tirsdag morgen mod 129,30 yen mandag eftermiddag.