Valuta: Ordkrig mellem Nordkorea og USA styrker schweizerfranc og yen

En opblusset konflikt mellem USA og Nordkorea sætter sine tydelige spor på valutamarkedet onsdag, hvor der bliver købt op i schweizerfranc og japanske yen.

Onsdag morgen har Nordkorea truet med at affyre missiler mod USA's militærbase på øen Guam i Stillehavet. Fold sammen
Læs mere
Foto: KCNA KCNA

En opblusset konflikt mellem USA og Nordkorea sætter sine tydelige spor på valutamarkedet onsdag, hvor der bliver købt op i schweizerfranc og japanske yen.

De to valutaer bliver normalt betragtet som "sikre havne" at placere sine sparepenge i, og derfor stiger kursen ofte på disse, når investorerne har ladet risikovilligheden blive hjemme. Det er tilfældet onsdag, hvor aktiekurserne bløder over det meste af verden.

Onsdag morgen har Nordkorea truet med at affyre missiler mod USA's militærbase på øen Guam i Stillehavet.

Truslen kommer, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har varslet, at landet vil blive mødt med "bål og brand", hvis det fortsætter med at provokere USA.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, har ifølge landets stats-tv beordret sine militære strateger til at udarbejde en plan for et missilangreb på den amerikanske base på Guam i Stillehavet.

Ifølge Wall Street Journal sker det jævnligt, at landets statsmedier rapporterer om trusler på amerikansk fastland og militærbaser, men truslerne er tit overordnede og kan sjældent knyttes direkte til Kim Jong-un.

Der går onsdag eftermiddag 1,132 schweizerfranc på en euro, mens prisen tirsdag eftermiddag lød på 1,146 schweizerfranc. En lignende udvikling ses hos den japanske yen, der bliver styrket, så der går 128,98 yen på en euro mod 130,01 tirsdag.

I det brede valutakryds mellem euro og dollar er der fuldstændig stilstand, da en euro står i 1,1745 dollar, hvilket også var niveauet tirsdag eftermiddag.