Valuta: Missiluro giver efterspørgsel efter sikre yen og franc

Der er stor efterspørgsel efter de traditionelt sikre valutaer tirsdag morgen, hvor endnu et nordkoreansk missil, der denne gang fløj over japansk territorium, har fået investorernes nerver uden på trøjen.

Missiluro giver efterspørgsel efter sikre yen og franc Fold sammen
Læs mere
Foto: Kacper Pempel

Der er stor efterspørgsel efter de traditionelt sikre valutaer tirsdag morgen, hvor endnu et nordkoreansk missil, der denne gang fløj over japansk territorium, har fået investorernes nerver uden på trøjen.

Det styrker de sikre havne som yen og schweizerfranc, mens guldprisen stiger markant.

»På baggrund af tidligere mønstre, hvor yen er styrket af sådanne begivenheder, reagerede spekulanterne straks på de nordkoreanske missiloverskrifter med at sende dollar/yen til et lavpunkt for dagen,« siger valutachef Mitsuo Imaizumi fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

Japan er verdens største kreditornation, og der er en almindelig antagelse i markedet, at de japanske investorer vil trække midler hjem, hvis en krise skulle materialisere sig.

Nordkorea affyrede tidligt tirsdag et missil, der fløj over Japan og landede i Stillehavet ud for den nordlige japanske ø Hokkaido.

Såvel Sydkorea som Japan betegner det som en kraftig eskalering af spændingerne på den koreanske halvø.

Og mens yen og franc styrkes, søger investorerne sideløbende mod amerikanske T-bond, hvilket sender renten på de sikre statspapirer ned og dermed øger effekten på dollar.

Den toneangivende amerikanske T-bond handles med en rente på 2,13 pct. på markedet i Tokyo. Det er det laveste niveau siden midten af juni og kun et enkelt basispunkt fra det laveste niveau, siden Donald Trump blev valgt til præsident i november sidste år.

Dollar koster tirsdag morgen 0,9520 schweizerfranc mod 0,9565 dollar schweizerfranc mandag eftermiddag.

Euro koster tirsdag morgen 1,1970 dollar mod 1,1955 dollar mandag eftermiddag. Dollar koster samtidig 108,80 yen mod 109,20 yen mandag eftermiddag.

Dermed går der 130,25 yen på en euro tirsdag morgen mod 130,55 yen mandag eftermiddag og 1,1395 schweizerfranc på en euro tirsdag morgen mod 1,1435 schweizerfranc mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS