Valuta: Koreansk won lukrerer stadig på dollarsvækkelse

Den koreanske won har haft en fremragende uge, hvor valutaen er blevet styrket med omkring 2 pct. over for dollar.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Den koreanske won har haft en fremragende uge, hvor valutaen er blevet styrket med omkring 2 pct. over for dollar.

Og det er netop svækkelsen over for dollar, der er med til at sende flere asiatiske valutaer til vejrs.

Fredag eftermiddag koster en dollar 1097,55 won mod 1116,99 won per dollar ved udgangen af sidste uge. Sammenligner med man torsdag aften er valutaen styrket fra 1101,41 won per dollar.

Det er det stærkeste niveau for won siden september sidste år, men opturen kan snart få en ende igen, lyder det fra Philip Wee, der er valutastrateg hos DBS Bank.

Han vurderer ifølge Bloomberg News, at dollar igen vil styrkes senere på året, hvilket også kan sende won på retur igen.

I det tunge valutakryds mellem euro og dollar styrkes førstnævnte en smule til 1,1796 dollar per euro mod 1,1773 dollar per euro ved dansk lukketid torsdag Over de seneste to uger er euro styrket fra et niveau på 1,16 dollar per euro.

Det er blandt andet usikkerhed om den forestående skattereform, der har svækket dollar, ligesom også usikkerhed omkring USA's præsident, Donald Trumps, forbindelser til Rusland igen skaber nervøsitet.

Det er i øvrigt den bedste ugentlige udvikling for euro siden september, rapporterer Bloomberg News. Den fælleseuropæiske valuta er blevet stigende attraktiv i takt med dollarens retræte.

»Europa er ved at blive en attraktiv destination at sætte ens penge i arbejde. Det er i særdeleshed tilfældet for investorer med mellemlang horisont, der er mere følsomme over for bredere politiske trends,« siger Viraj Patel, der er valutastrateg hos ING Groep, til Bloomberg News.