Valuta: Investorer fortsætter storudsalg af euro

Euro har onsdag fortsat sin svækkelse mod dollar, og den danske valuta har fulgt trop og krydsede i løbet af formiddagen over 7,00 kr. for en dollar for første gang siden marts 2003.

Læs mere
Fold sammen

Udviklingen hænger tæt sammen med Den Europæiske Centralbanks storstilede opkøbsprogram af statsobligationer, det såkaldte QE-program, der blev effektueret i starten af ugen, og onsdag har bidraget til rentefald på de fleste obligationsmarkeder i eurozonen.

Og lavere renter er ikke ligefrem noget, som vækker begejstring hos investorerne, som onsdag har svækket euro til 1,0600 dollar mod et niveau på 1,0710 tirsdag ved 17-tiden. I løbet af det seneste år er kursen faldet rundt regnet 30 pct. fra lige under 1,40 dollar per euro.

- Vi forventer, at dollaren vil blive styrket yderligere i det kommende år, da de kræfter, der har styrket dollaren, fortsat vil være stærke. Tempoet i dollarens optur bliver dog sandsynligvis mindre end i de seneste måneder, forudser cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

Nedturen for euro begyndte ifølge cheføkonomen sidste forår, da ECB satte indlånsrenten ned under 0, og er blevet forstærket af, at ECB nu har sat turbo på seddelpressen og sprøjter 60 mia. euro ud hver måned i de kommende 18 måneder.

/ritzau/FINANS