Valuta: Græske bekymringer sætter euro i bevægelse

Eurogruppens møde om Grækenland giver fredag anledning til udsving på valutamarkedet.

Læs mere
Fold sammen

Euro ligger ved 15.15-tiden marginalt styrket mod dollar, men slog bak omkring middagstid, da eurogruppens chef, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, sagde, at der stadig hersker stor uenighed mellem Grækenland og landets kreditorer.

Samtidig gjorde Dijsselbloem det klart, at Grækenland ikke får mere hjælp, hvis ikke der indgås en omfattende aftale, skriver Bloomberg News.

Euro, der kort før Dijsselbloems kommentarer blev handlet i 1,0866 dollar, sank kort efter så dybt som 1,0812 dollar blot for at genvinde en stor del af det tabte til 1,0852 dollar. I forhold til torsdag eftermiddag er det dog tale om en styrkelse af euro fra 1,0803 dollar.

I Tyrkiet har landets valuta, lira, sat bundrekord over for dollar, efter at centralbanken har signaleret, at en rentestigning ikke er på programmet.

En dollar nåede tidligt fredag eftermiddag et niveau på 2,7433 lira, men er siden svækket lidt igen til 2,7202 lira. I forhold til torsdag eftermiddag er der dog stadig tale om en svækkelse af lira fra et niveau på 2,7119 per dollar og siden årsskiftet er lira bakket fra et niveau på 2,3373.

I den senere tid er svækkelsen blandt andet blevet forklaret med en uafklaret situation på den politiske scene i Tyrkiet op til valget den 7. juni

/ritzau/FINANS