Valuta: Frygt for intervention rammer schweizerfranc

Den schweiziske franc svækkes fredag over for alle større valutaer.

Schweizerfranc. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard

Alpelandets møntfod er ramt af spekulation om, at centralbanken, SNB, vil intervenere for at forhindre en styrkelse af valutaen over for euro.

Stort set alle markedsdeltagere forventer, at Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag vil sænke sin indskudsrente, og det kan tvinge SNB ud i handling, hvis ikke den allerede er i gang, rapporterer Bloomberg News.

- I øjeblikket har vi ingen beviser for, at SNB intervenerer. Vi kan kun forvente, at det er på grund af lav likviditet kombineret med forventninger om, at SNB vil agere, udtaler chefstrateg Peter Rosenstreich fra Swissquote Bank til nyhedsbureauet.

Fredag ved 13.15-tiden koster franc henholdsvis 0,9175 euro og 0,9708 dollar. Det svarer til dyk på 0,4 pct. og 0,6 pct. i forhold til torsdag.

Den lave likviditet skyldes, at det amerikanske marked var helt lukket torsdag og lukker tidligt fredag på grund af Thanksgiving, der medfører, at der er relativt få markedsdeltagere på vestsiden af Atlanten.

Euro er også fortsat svækket over for dollar op til ECB's rentemøde næste uge. 1,0580 dollar koster en euro, svarende til et dyk på 0,3 pct. fra torsdag. Det er det laveste niveau siden marts og april i år, hvor euro nåede sit billigste punkt over for dollar siden 2003.