Valuta: Fed-referat svækker dollar over for euro

Læs mere
Fold sammen

Referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, indikerede, at den første renteforhøjelse siden finanskrisen muligvis først falder i det nye år. Og det er fredag med til at svække den amerikanske dollar over for euro for anden dag i træk.

Fredag eftermiddag koster en euro 1,1363 dollar mod 1,1276 torsdag eftermiddag. Det svarer til en dollarsvækkelse på 0,8 pct.

Bloombergs Dollar Spot-indeks, der holder dollar op mod verdens ti største valutaer, viser imidlertid en dollarsvækkelse på 0,4 pct., hvilket samlet giver et fald på 1,4 pct. i løbet af ugen. Således ser det ud til, at dollar kan gå på weekend med det største ugentlige fald siden juni.

- Referatet fra Fed bliver opfattet som relativt dueagtigt, hvilket er med til at svække dollar. Og i kombination med særdeles fornuftige nøgletal fra Frankrig er der grundlag for bevægelse i dollar-euro-krydset, siger Ulrich Leuchtmann, valutachef hos Commerzbank i Frankfurt, til Bloomberg News.

På den anden side af jordkloden er der til gengæld kraftig styrkelse af den australske dollar, der nyder godt af fortsatte stigninger i råvarepriserne. Den australske dollar har derved kurs mod den største ugentlige stigning i næsten fire år.

Fredag styrkes den australske valuta med 1,1 pct. over for dollar til 1,3618 aussie-dollar per amerikansk dollar.