Valuta: Euro tager en dukkert mod dollar

Euro har tirsdag morgen taget en dukkert mod dollar efter mandagens begivenheder i Bruxelles, hvor Euro-landenes krisetopmøde om Grækenland sluttede uden en aftale.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker. Fold sammen
Læs mere
Foto: JULIEN WARNAND

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, mener imidlertid, at Grækenland med en række nye forslag har taget et stort skridt i den rigtige retning, og han tror nu på en løsning på den græske gældskrise i denne uge.

»Det skyldes simpelthen, at vi er nødt til at finde en løsning i denne uge«, sagde Juncker på en kort pressekonference efter afslutningen på det hasteindkaldte eurotopmøde i Bruxelles mandag aften.

»Vi kan ikke gå ud i forlænget spilletid«, tilføjede Juncker, der har optrådt som mægler i den langvarige konflikt mellem Grækenland og de tre institutioner, nemlig Den Internationale Valutafond (IMF), Den Europæiske Centralbank (ECB) og EU-Kommissionen.

Forhåbninger om en forestående aftale om Grækenland pressede mandag aften euro op over 1,14 dollar, men siden aftog interessen for euro, og tirsdag morgen er kursen raslet ned i 1,1260 dollar.

Kommentarer fra Goldman Sachs kan have bidraget til rutscheturen for euro, da banken i en analyse dateret 22. juni ifølge Bloomberg News udtrykte forventninger om, at ECB's kvantitative lempelser vil presse euro ned mod paritet - altså 1 til 1 - mod dollar.

Dollar er også blevet styrket mod yen - til 123,73 yen fra 123,21 yen mandag ved 17-tiden.