Valuta: Euro svækkes efter angreb i Paris

Euroen er marginalt svækket efter angrebene i Paris i fredags. Men når det så er sagt, har angrebet ikke sat det helt store aftryk på de finansielle markeder.

Foto: ARIS MESSINIS. Euroen svækkes en smule efter angrebet i Paris.
Læs mere
Fold sammen

Det siger Nordeas valutastrateg, Niels Christensen, til Ritzau Finans.

- Det ser stadigvæk ikke for godt ud for euroen. Vi så et negativt aktiemarked tidligere på dagen, men det er som om, det er vendt rundt. Taler vi valuta er det ikke de helt store bevægelser, vi har set. Euroen er stadig svækket, og dollaren har overtaget, siger Niels Christensen.

- Hvis der er en taber til formiddag er det sådan set den japanske yen efter de svage tal for bruttonationalproduktet, der for andet kvartal i træk var negativt. Og så er landet i teknisk recession. Det giver et naturligt salgspres på yennen, siger valutastrategen.

- Yennen og euroen kæmper lidt om at være den svageste valuta blandt hovedvalutaerne, hvor dollaren har overtaget, siger Niels Christensen.

Ifølge Bloomberg News har euroen mistet omkring 5 pct. af sin værdi den seneste måned, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, har givet udtryk for, at han vil øge de pengepolitiske stimuli på rentemødet til december. Det styrker udsigten til en politisk divergens med den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der tilsyneladende er indstillet på at sætte renterne op.

Mandag middag koster euro 1,0727 dollar mod 1,0730 dollar fredag eftermiddag. Dollar koster samtidig 123,09 yen mod 122,70 yen fredag eftermiddag, mens der går 132,30 yen på en euro mod 131,65 yen fredag eftermiddag.