Valuta: Euro har stabiliseret sig lidt siden svækkelsen i sidste uge

Den europæiske fællesvaluta har på ugens første dag vist mere stabile takter end i slutningen af sidste uge, hvor euro torsdag blev svækket gevaldigt over for dollar.

Ugen er fattig for store begivenheder, der har udsigt til at kunne rykke rundt på styrkeforholdet mellem den europæiske fællesvaluta og den amerikanske dollar, det vurderer valutastrateg i Nordea Niels Christensen.

- Det er et lidt afventende marked. Vi har en uge, hvor der ikke er så meget på programmet, når det gælder euro og dollar, siger Niels Christensen til Ritzau Finans og konstaterer, at euro har det svært, mens dollar har overtaget.

Godt nok er der et møde i Den Europæiske Centralbank, ECB, med ECB-chefen, Mario Draghi, i spidsen, der starter senere mandag, men ifølge valutastrategen er der ikke udsigt til nogen overraskelser.

- Der er en del fokus på det, fordi Mario Draghi sidste år kom med udmeldelser, der gav en pæn reaktion i de europæiske renter. Men timingen i år gør, at det vil overraske, hvis han kommer med signaler, der er anderledes, end dem vi fik i sidste uge, siger Niels Christensen.

I sidste uge var der rentemøder i både den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og i ECB. Federal Reserve hævede som ventet rente, og gav udsigt til flere renteforhøjelser i år, mens ECB fastholdt sin rente og samtidig forlængede sit opkøb af statsobligationer til og med december. Det svækkede euro.

Euro koster mandag ved middagstid 1,1617 dollar mod 1,1610 dollar fredag eftermiddag.

Den europæiske fællesvaluta har mandag været nede at koste 1,1566 dollar, men har rettet sig igen ved middagstid.

I krydset mellem dollar og yen koster en dollar 110,48 yen mod 110,55 yen fredag eftermiddag.

Dermed går der 128,34 yen på en euro mandag ved middagstid mod 128,35 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS