Valuta: Dollaren tager til i styrke

Politisk uro i Europa og udsigt til lavere renter i andre store økonomier fører kapitalstrømmene mod USA, hvor dollaren tirsdag styrkes til det stærkeste niveau i tre uger.

Foto: SAUL LOEB

En dollar står tirsdag eftermiddag til 1,1020 per euro, tæt på det stærkeste siden 27. juni, hvor valutaen sidst var under en kurs på 1,1000 per euro. Det er samtidig en styrkelse af dollar fra 1,1061 dollar per euro mandag eftermiddag dansk tid.

»Vi forventer en stærkere dollar, i takt med at pengene flyder ind i USA fra Europa i den nærmeste fremtid på grund af politisk usikkerhed der,« siger salgschef Neil Jones fra Mizuho Bank til Bloomberg News, blandt andet med henvisning til situationen omkring Storbritanniens potentielt ophørende medlemskab af EU.

Over for det britiske pund er dollarens bevægelsen endnu større. Her er den amerikanske valuta styrket mere end 1 pct. til 1,3120 dollar per pund siden mandag kl. 17. Storbritanniens inflation viste ellers livstegn tirsdag formiddag, men dataene var primært fra før folkeafstemningen 23. juni, der har skabt så stor røre.

Samlet er dollarindekset, som Bloomberg beregner for valutaen over for ti modparter, styrket 0,5 pct. til det højeste niveau i tre uger.