Valuta: Dollar under pres inden ugens vigtige økonomiske data

Den amerikanske dollar fortsætter den seneste tids deroute tirsdag morgen, hvor investorerne i Asien vågner op til endnu en amerikansk nedtur over for den fælleseuropæiske euro.

Den amerikanske dollar. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske dollar fortsætter den seneste tids deroute tirsdag morgen, hvor investorerne i Asien vågner op til endnu en amerikansk nedtur over for den fælleseuropæiske euro.

Igen spiller den gentagne politiske uro omkring præsident Trump og hans slingrekurs i Washington ind.

Senest har det betyder et farvel til den nyudnævnte talsmand for Det Hvide Hus, Anthony Scaramucci, efter blot godt en uge på posten som kommunikationsdirektør.

De kaotiske forhold under den republikanske præsidents seks måneder gamle lederskab synes uden ende, og investorerne har efterhånden opgivet at få indfriet de mange løfter om skattelettelser og lempelsesreformer.

Samtidig ser markedet frem til ugens vigtige informationer om blandt andet det amerikanske finansministeriums kvartalsvise finansieringsprogram, der kan give indikationer af, hvordan regeringen planlægger at kompensere for en reduktion af centralbankens obligationsbeholdning, når Federal Reserves begynder at afvikle balancen.

Og så spøger fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport, hvor jobskabelsen, men ikke mindst lønningerne er i fokus.

Mandag aftens markante eurostyrkelse over for dollar er også en indikation af nye initiativer, idet markedet blev presset af porteføljejusteringer op til månedsafslutningen.

Det kan indikere et definitivt skifte i den langsigtede holdning mod en mere pro-euro indstilling og højere forventninger til en strammere pengepolitisk holdning fra Den Europæiske Centralbank.

»Selv om forventningerne til en styrket euro sandsynligvis forbliver intakt, vil den fælles valuta måske tage et pusterum over for dollar, da investorerne ser mod de amerikanske økonomiske data senere i denne uge,« vurderer handelschef Stephen Innes fra OANDA I Singapore i et notat ifølge Reuters.

Ud over arbejdsmarkedsrapporten fredag, vil investorerne fokusere på dagens data for PCE deflatoren, der er en af Federal Reserves tungeste inflations-indikatorer.

Euro koster tirsdag morgen 1,1830 dollar mod 1,1790 dollar mandag eftermiddag. Dollar koster samtidig 110,10 yen mod 110,45 yen mandag eftermiddag.

Dermed går der 130,25 yen på en euro tirsdag morgen mod 130,20 yen mandag eftermiddag.