Valuta: Dollar taber pusten inden ventet rentefuser

Den amerikanske dollar svækkes igen en kende mandag eftermiddag, hvor investorerne afventer onsdagens rentebeslutning fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Amerikanske dollars. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER

Det er dog ventet blandt økonomerne, at renten bliver forholdt i absolut ro, efter at et par væsentlige nøgletal i sidste uge skuffede.

Positive takter var der dog også fra den amerikanske inflation fredag, hvor en statistik over forbrugerpriserne i august viste en større stigning end ventet - på 0,2 pct. sammenlignet med juli og på 1,1 pct. sammenlignet med august sidste år.

Til sammenligning havde økonomerne ventet prisstigninger på henholdsvis 0,1 pct. og 1,0 pct., og derfor var statistikken med til at styrke dollar. Men det bliver der igen vendt rundt på mandag eftermiddag.

Her koster en euro 1,1167 dollar mod 1,1150 dollar kort før amerikansk lukketid fredag aften, mens der skal 101,79 yen til at købe en dollar mod 102,44 yen per dollar fredag aften.

Og svækkelsen kan meget vel fortsætte på lidt længere sigt.

»På mellemlang sigt venter vi fortsat, at den amerikanske dollar vil svækkes over for valutaer fra G10-landene og de nye markeder. Vi venter ikke nogen ændring fra Federal Reserve i september, men regner med, at banken vil signalere, at en renteforhøjelse fortsat er mulig i år,« skriver storbanken Goldman Sachs i et notat fra sent fredag.

Andetsteds er det britiske pund i fin form mandag eftermiddag efter en ellers større svækkelse i sidste uge.

Mandag eftermiddag styrkes den britiske valuta igen til 1,3074 dollar per pund fra 1,3002 dollar per pund sent fredag.