Valuta: Dollar taber en smule terræn til euro

Læs mere
Fold sammen

Den europæiske fællesvaluta fortsætter onsdag de seneste dages tendens med at øge afstanden til den amerikanske dollar, der dog i det store billede er styrket markant over for euro de seneste måneder.

Det er fortsat efterdønninger fra sidste uges møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som påvirker udviklingen, skriver Bloomberg News.

I forbindelse med rentemødet reducerede beslutningstagerne i centralbankens rentekomité deres medianskøn for den toneangivende rente ultimo 2015 til 0,625 pct. fra 1,125 pct.

- Dollar bliver fortsat justeret som følge af det mere dueagtige møde i FOMC (Den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité, red.). Det er endnu ikke helt klart, at en nedadgående korrektion i den nærmeste fremtid er helt afsluttet, siger Lee Hardmann, der er valutastrateg hos Bank of Tokyo-Mitsubishi UFG i London, til Bloomberg News.

Derudover er der onsdag offentliggjort et svagt nøgletal for varige forbrugsgoder i USA. Ordreindgangen faldt med 1,4 pct. på månedsbasis i februar, hvilket var en jævn stor overraskelse, da økonomer adspurgt af Bloomberg News havde regnet med en stigning på 0,2 pct.

Samtidig blev fremgangen i januar nedrevideret, så der blot var tale om en fremgang på 2,0 pct. mod 2,8 pct. i den første opgørelse.

En euro koster onsdag eftermiddag 1,0988 dollar, hvilket er en styrkelse på 0,44 pct. i forhold til tirsdag eftermiddag, hvor der gik 1,0940 dollar for en euro. Set over hele 2015 er dollar dog styrket med omkring 9 pct. over for euro.