Valuta: Dollar styrket på renteforventninger

Den amerikanske valuta er styrket torsdag middag, da der vurderes at være stor sandsynlighed for en renteforhøjelse på den amerikanske centralbanks rentemøde 14-15. marts.

Arkivfoto: Den amerikanske valuta er styrket torsdag middag, da der vurderes at være stor sandsynlighed for en renteforhøjelse på den amerikanske centralbanks rentemøde 14-15. marts. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Hong-Ji
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal 1,0524 dollar til at købe en euro torsdag eftermiddag mod omkring 1,0570 dollar onsdag eftermiddag. Dollar er også styrket over for yen, hvor der torsdag eftermiddag skal 114,23 yen til at købe en dollar mod omkring 113,70 yen onsdag eftermiddag.

Det er faktisk femte dag i træk med en styrkelse af dollar, og efter i sidste uge at have ligget med en sandsynlighed under 40 pct. er sandsynligheden for en amerikansk renteforhøjelse nu steget til over 70 pct. ifølge Bloomberg torsdag. Onsdag skrev Financial Times, at sandsynligheden for en renteforhøjelse var øget til 80 pct.

»En renteforhøjelse i marts er næsten uundgåelig, da centralbanken ønsker at skabe en buffer mod fremtidige nedadgående risici hellere tidligere end senere«, vurderer cheføkonom i Mizuho Bank i Tokyo Daisuke Karakama over for Bloomberg News.

Med til at styrke troen på en renteforhøjelse i marts er at en af de ledende såkaldte duer i centralbanken, Fed-medlemmet Lael Brainard, har været ude at sige, at øget inflation, bedret arbejdsløshed og bedre vækst i udlandet er med til at understøtte en snarlige renteforhøjelse.

Hun vurderer, at nu vil være det bedste tidspunkt at skabe en buffer og hæve renten, mens Trumps regering endnu ikke har fået solidt fodfæste.

Tidligere på ugen pegede udtalelser fra cheferne for centralbankens afdelinger i henholdsvis New York og San Francisco, William Dudley og John Williams, i samme retning.