Valuta: Dollar stabiliseret på stærkt niveau

Der internationale valutamarked har stabiliseret sig, og kursudsvingene torsdag morgen er få og små.

Arkivfoto. Der internationale valutamarked har stabiliseret sig, og kursudsvingene torsdag morgen er få og små. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevin Lamarque
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der internationale valutamarked har stabiliseret sig, og kursudsvingene torsdag morgen er få og små.

Dollar handles tæt på det højest niveau i en måned mod euro, mens det for yens vedkommende er omkring to måneder siden, at dollar var på så stærkt niveau.

Den stærke dollar skyldes først og fremmest ændrede udsigter for de amerikanske renter, der i løbet af de seneste dage her peget mod højere niveauer.

Tirsdag advarede Federal Reserves topchef, Janet Yellen, mod at vente for længe med at øge renterne, og onsdag blev håbet om fremskridt i de lovede finanspolitiske reformer fra den amerikanske præsident, Donald Trump, tændt.

Donald Trump foreslog onsdag den største amerikanske skattereform siden Ronald Reagans i 1980'erne med væsentlige reduktioner i såvel personskatten som i virksomhedsskatten.

Der var dog ikke mange detaljer om, hvordan de massive skattereduktioner skal finansieres, hvilket har medført kritik af planen for at accelerere det i forvejen enorme føderale underskud.

Skattereformplanen kombineret med optimistiske økonomiske data fra dem amerikanske økonomi har løftet renten og dermed dollar, idet sandsynligheden for en renteforhøjelse i december er steget til næsten 80 pct. mod under det halve for en måned siden.

»Selv om dollar er stabiliseret på det stærke niveau på baggrund af stigningerne i de amerikanske obligationsrenter, er styrkelsen stadig langt fra at være et 'stærkt opsving i kursen',« vurderer markedschef Heng Koon How fra United Overseas Bank i Singapore over for Reuters.

Det toneangivende amerikanske tiårige rente ligger på godt 2,32 pct. torsdag morgen på markedet i Tokyo. Det er det højeste niveau siden slutningen af juli.

»Det er for tidligt at se dollarstyrkelsen som en tilbagevenden til en dollarstykelsestrend,« siger analytiker Teppei Ino fra Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ i Singapore til Reuters.

Markedsdeltagerne ser frem mod de kommende amerikanske data, der blandt andet byder på prisindekset for personlig forbrug (PCE) for august fredag samt de månedslige amerikanske jobdata, der offentliggøres i næste uge.

Euro koster torsdag morgen 1,1740 dollar mod 1,1735 dollar onsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 112,85 yen mod 112,75 yen onsdag eftermiddag.

Dermed går der 133,65 yen på en euro torsdag morgen mod 133,50 yen onsdag eftermiddag.