Valuta: Dollar presses af såvel euro som yen og pund

Den amerikanske dollar starter ugen på det svageste niveau i tre år, mens euro-styrkelsen konsolideres oven på sidste uges meldinger fra Styrelsesrådet i Den Europæiske Centralbank om, at banken er ved at geare op til at trimme de monetære stimulanser yderligere.

Dollar presses af en række andre valutaer herunder euro, pund og yen. Foto Iris. Fold sammen
Læs mere

Mod yen står dollar på det laveste niveau siden midten af september, efter kommentarer fra Japans centralbankchef, Haruhiko Kuroda, om, at inflationen forventes at nå målet på 2 pct., samt hans understregning af Japans økonomiske opsving.

»Det ligner mere af den samme brede dollar-svækkelse. Der kan have været lidt salg på Kuroda-overskrifterne, men det er helt sikkert ikke nogen forsætlig animering fra Bank of Japans side,« siger valutastrateg Sean Callow fra Westpac Banking Corp i Sydney ifølge Bloomberg News.

EURO PÅ TRE ÅRS TOP

Den fælleseuropæiske euro ligger på det stærkeste niveau siden december 2014.

»Jeg tror, at eurostyrkelsen er overdrevet. Styrkelsen vil i sig selv forsinke ECB's normalisering (af pengepolitikken, red.). ECB gennemfører en verbal stramning, så de ikke behøver at ændre på renten,« vurderer chefhandler Masafumi Yamamoto til Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

Britiske pund åbner ugen på det højeste niveau mod dollar siden brexit-afstemningen i juni 2016 efter rapporter om, at Holland og Spanien er åbne for en aftale, så Storbritannien kan forblive så tæt som muligt på EU.

Og trods afvisninger fra spanske embedsmænd og en udtalelse fra den hollandske finansministerier om, at der ikke er nogen ny aftale mellem landene om, hvordan Storbritannien skal forlade EU, holder sterling fast i styrkelsen.

Pund sterling koster mandag morgen 1,3740 dollar mod 1,3685 dollar fredag eftermiddag.

Euro koster mandag morgen 1,2200 dollar mod 1,2140 dollar fredag eftermiddag, og dollar koster 110,75 yen mod 111,40 yen fredag eftermiddag.

Dermed går der 0,8880 pund på en euro mandag morgen mod 0,8870 pund fredag eftermiddag, og der går 135,10 yen på en euro mandag morgen mod 135,25 yen fredag eftermiddag.