Valuta: Dollar på retræte og yen i revanche

Især yen, men også euro styrkes i torsdagens valutamarked over for dollar som konsekvens af onsdagens rentemeddelelse fra den amerikanske centralbank, der blandt andet indeholdt en halvering i forventningerne til antallet årets amerikanske renteforhøjelser fra fire til to.

Foto: © Yuriko Nakao / Reuters. Dollar- og Yen Sedler.
Læs mere
Fold sammen

Derudover blev der som noget nyt lagt betragtninger om ikke blot den amerikanske, men hele den globale økonomi ind i centralbankens beslutningsgrundlag, og alt i alt giver meddelelsen anledning til forskubbelser i de valutapositioner, der var baseret på rentedifferencen mellem dollar over for henholdsvis yen og euro.

Torsdag middag koster euro 1,1297 dollar mod 1,1220 dollar torsdag morgen og 1,1075 dollar onsdag eftermiddag. Samtidigt er dollar svækket til 111,74 yen per dollar mod 112,55 yen torsdag morgen og 113,65 yen per dollar onsdag eftermiddag.

Også i London har centralbanken, Bank of England, holdt rentemøde, og også her blev renten fastholdt som forudset af alle økonomer i Bloombergs rundspørge. Men samtidigt viste mødereferatet, at banken tror på renteforhøjelse i løbet af de kommende år.Det britiske pund blev styrket til 0,7856 pund per euro fra 0,7911 pund før rentemødet.