Valuta: Dollar lagt i spændetrøje før rentemøde

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Investorerne på de internationale valutamarkeder gør ikke det store væsen af sig onsdag morgen, hvor der bliver set frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, som bliver afsluttet onsdag aften.

Der er kun små bevægelser i de store valutakryds, hvilket er eksemplificeret ved, at euro koster 1,1214 dollar onsdag morgen mod 1,1215 tirsdag klokken 17.

Onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der bliver afsluttet klokken 20, vil med al sandsynlighed byde på en stramning af bankens pengepolitik.

Det er i hvert fald spådommen blandt stort set alle økonomer, og derfor er fokus primært på det efterfølgende pressemøde med centralbankchef Janet Yellen.

- Investorerne er mest interesserede i at høre, hvor hurtigt de kommende renteforhøjelse kommer, siger Ayako Sera, seniorøkonom i banken Sumitomo Mitsui Trust, til Reuters.

Federal Reserve hævede senest renten i marts til 0,75-1,00 pct., og den vil ifølge forventningerne blive sat op til 1,00-1,25 pct.

Ud over kommende renteforhøjelser vil der også blive lyttet efter, om Federal Reserve har planer med de mange obligationer, som centralbanken har købt op efter finanskrisen som en del af sin pengepolitik.

Ifølge Reuters ligger centralbanken inde med 4000 mia. dollar stats- og realkreditobligationer.