Valuta: Dollar har bedste måned i et halvt år

Den amerikanske dollar har torsdag eftermiddag udbygget månedens fremgang, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, på sit rentemøde onsdag holdt døren åben for, at den ledende rente i USA kan blive hævet senere på året.

Foto: KAREN BLEIER. Dollar har bedste måned i et halvt år. ARKIVFOTO: Federal Reserve.
Læs mere
Fold sammen

Udsigten til en snarlig amerikansk renteforhøjelse har i juli bidraget til den største dollarfremgang siden januar.

Den amerikanske dollar lå ud på torsdag eftermiddag styrket i forhold til 14 af 16 af verdens største valuta, heriblandt mod euro, som ved 14.15-tiden kostede 1,0956 dollar mod 1,1030 onsdag eftermiddag.

På mødet i Federal Reserve onsdag aften kom centralbanks pengepolitiske komité, Federal Open Market Committee, med en udmelding, hvor man tilføjede ordet "nogen" til beskrivelsen af ​nødvendigheden af ​forbedringer på arbejdsmarkedet, før centralbanken agter at hæve renten. Tilføjelsen af det ene ord var nok til at få dollar til at stige.

- Vi fik et bredt dollar-positivt resultat fra FOMC-mødet. Tilføjelsen af ordet "nogen" gør de kommende to arbejdsmarkedsrapporter vigtigere, og positive takter vil støtte vores opfattelse af en renteforhøjelse i september, siger markedsstrateg Raiko Shareef fra Bank of New Zealand i Wellington til Bloomberg News.

Udmeldingen er led i centralbankens planer om en renteforhøjelse, der vil betyde en afslutning på syv års lempelser. Planen er ifølge centralbankchef Janet Yellen at hæve renten på et tidspunkt i løbet af indeværende år - formodentlig mellem september og december. Det præcise tidspunkt er afhængigt af de økonomiske data, som vil løbe ind i den kommende tid.

Torsdag kl. 14.30 kommer de første af disse nøgletal, når tallene for bruttonationalproduktet for USA i andet kvartal offentliggøres. I næste uge er det arbejdsmarkedsrapporten for juli, som vil være i centrum.