Valuta: Dollar genvinder en smule terræn

Der er faldet lidt mere ro over de internationale valutamarkeder tirsdag morgen efter mandagens kraftige udsving.

Der er faldet lidt mere ro over de internationale valutamarkeder tirsdag morgen efter mandagens kraftige udsving. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frygten for global nedtur og de deraf følgende panikaktie massive aktieudsalg gav kraftig medvind til den fælleseuropæiske valuta, euro.

- Flugten mod sikker havn er primært rettet mod euroen, og det synes jeg er utroligt. ECB vil ikke bare stå tilbage og de vil måske begynde at forsøge at verbalt svække valutaen. For det er deres prime instrument til at levere inflation, siger markedsstrateg Tor Lan Nguyen fra Commerzbank i Frankfurt til Bloomberg News.

Euro ramte 1,1700 dollar mandag eftermiddag, efter at være steget fra 1,1350 dollar niveauet tidligt mandag morgen.

Men hidtil har der ikke været nogen reaktion fra ECB's side, og set i lyset af euroens store nedtur i starten af året, er en mindre korrektion næppe nok til at få den fælles centralbank på banen.

Og set i forhold til japanske yen, er der da også kun tale om marginale bevægeler. Dermed er det dollar, som står tilbage som den svækkede part, mens såvel euro som yen har vist sig stabile.

- Vi har set diverse talsmænd udtale, at bevægelserne har været for hurtige, så det er de første hints om, at politikerne grundlæggende er en smule bekymrede over omfanget af yens styrkelse her, siger chef valutastrateg Ray Attrill fra National Australia Bank Ltd. i Sydney ifølge Bloomberg News.

Ved 6.30-tiden tirsdag morgen koster euro 1,1535 dollar mod 1,1580 dollar mandag eftermiddag, mens dollar koster 119,85 yen mod 119,35 yen mandag eftermiddag.

Der går samtidig 138,25 yen på en euro mod 138,20 yen mandag eftermiddag.