Valuta: Dollar fortsat svækket efter svage amerikanske nøgletal

Svage nøgletal fra den amerikanske økonomi har svækket dollar over for euro mandag eftermiddag, hvor der ellers hersker fred og ro på de internationale valutamarkeder.

Arkivfoto. Dollar fortsat svækket efter svage amerikanske nøgletal. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svage nøgletal fra den amerikanske økonomi har svækket dollar over for euro mandag eftermiddag, hvor der ellers hersker fred og ro på de internationale valutamarkeder.

Ud over en fortsættelse af den geopolitiske uro omkring Nordkorea, der i weekenden skal have gennemført affyringen af et nyudviklet mellemdistancemissil, er der fra ugens start ikke mange nye impulser til at påvirke investorernes handel.

Til gengæld fortsætter investorerne med at fordøje fredagens data for den amerikanske økonomi, som faldt ud til den svage side og efterfølgende gik ind og påvirkede styrkeforholdet mellem euro og dollar.

»Euro blev styrket over for dollar fredag, hvilket især kunne relateres til svagere end ventet USA-nøgletal for detailsalg og inflation. Svage tal for industriproduktionen i euroområdet betød således mindre«, noterer Handelsbanken i en kommentar.

Mandag eftermiddag koster euro 1,0972 dollar mod 1,0923 dollar fredag eftermiddag og 1,0868 dollar torsdag før store bededag.

Dollar koster mandag eftermiddag 113,46 yen mod 113,25 yen fredag eftermiddag og 113,72 torsdag inden bededagsferien.

Når blikket vendes bort fra de store valutakryds, ligger den norske krone mandag eftermiddag svækket.

I weekenden er de olieeksporterende lande i Opec blevet enige om at forlænge aftalen om produktionsbegrænsninger frem til marts 2018, og det kan ifølge Banknordik smitte af på den norske valuta.

Mandag eftermiddag går der 9,3286 norske kr. på en euro mod 9,3782 norske kr. fredag eftermiddag og 9,3355 norske kr. torsdag eftermiddag.