Valuta: Dollar falder som følge af Fed's udmeldinger

Hvis der er én ting, som står klart i denne uge på valutamarkederne, så er det, at det er signalerne fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), der i høj grad ligger valutahandlerne på sinde.

Læs mere
Fold sammen

Dollar er på vej til et tredje ugentligt fald overfor euro og på sin anden uges fald overfor yen, efter at Fed's direktør, Janet Yellen, og hendes kolleger onsdag sænkede de langsigtede fremskrivninger for amerikanske renter. Det sker samtidig med, at Grækenland balancerer på vippen til misligholdelse af sine forpligtelser og efter, at direktøren for Japans centralbank, Bank of Japan, Haruhiko Kuroda udtalte, at han ikke søgte at standse yens afskrivning.

Det skriver Bloomberg News.

- Man skulle have troet, at euroen ville have været under pres, men der har hersket skuffelse over udtalelsen fra Federal Open Market Committee (FOMC) og den potentielle vej for de amerikanske renter. Det ser ud til, at tempoet for eventuelle renteforhøjelser vil være meget, meget langsomt, siger Derek Mumford, direktør i Rochford Capital, som er en virksomhed indenfor valutarisikoadministration i Sydney.

Euro koster fredag morgen 1,1363 dollar og 139,82 yen, mens en dollar står i 123,05 yen. Torsdag ved 17-tiden kostede en euro 1,1402 dollar og 140,23 yen, mens en dollar kostede 122,98 yen.

/ritzau/FINANS