Valuta: Den svenske krone nærmer sig igen seksårigt lavpunkt

Der er pres på den norske og svenske krone onsdag eftermiddag, hvor investorerne spekulerer på, hvad der kommer til at ske på torsdagens rentemøder i de to nordiske centralbanker. Især hersker der usikkerhed om, hvad den svenske Riksbank mon har i ærmet.

Den svenske krone ligger ved 15-tiden i 0,7640 kr. mod 0,7652 kr. tirsdag ved 17-tiden. Der går 0,8227 danske kr. på en norsk krone mod 0,8270 kr. tirsdag.
Læs mere
Fold sammen

»Både den norske og svenske krone er lidt i defensiven forud for centralbankmøderne i morgen. Den norske krone er også lidt ramt af tilbagefaldet i olieprisen, men når det er sagt, så er det den svenske krone, der virker svagest. Vi handler tæt på lavniveauerne tidligere i oktober omkring 0,76 kr.,« konstaterer valutastrateg i Nordea Niels Christensen.

Den svenske krone ligger ved 15-tiden i 0,7640 kr. mod 0,7652 kr. tirsdag ved 17-tiden. Der går 0,8227 danske kr. på en norsk krone mod 0,8270 kr. tirsdag.

Ifølge Bloomberg News venter økonomer, hverken at den svenske eller norske centralbank piller ved renten torsdag. Men især Riksbankens meldinger imødeses alligevel med spænding, siger Niels Christensen.

»Risikoen er, at renten sænkes. Der kom nogle forfærdeligt lave inflationstal tidligere i oktober, som pressede den svenske krone, fordi de øgede risikoen for en rentenedsættelse. Kommer den ikke, kan der blive tale om nye kvantitative lempelser fra Riksbanken. Det er det, markedet er nervøs for, og handler den svenske krone ned på.«

I det store valutakryds mellem euro og dollar styrkes den fælles valuta fra det svageste niveau i syv måneder.

»Der er ikke rigtigt nyt fremme. Vi fik svage forbrugertillidstal fra USA sent tirsdag eftermiddag, og det har måske dæmpet appetitten på dollar. Men jeg tror mest, der er tale om en konsolidering,« siger Niels Christensen.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,0923 dollar mod 1,0861 dollar tirsdag eftermiddag. Da dollaren var stærkest tirsdag kostede euro 1,0851, hvilket var det svageste niveau siden starten af marts.