Valuta: Australske dollar til vejrs efter inflationstal

Den australske dollar er blandt de store vindere på valutamarkedet onsdag eftermiddag.

En tiltagende inflationstakt har fået iagttagere til at skrue ned for forventningerne til en kommende rentenedsættelse fra den australske centralbank, og det løfter interessen for at holde australske dollar.

En Aussie-dollar koster ved 14.45-tiden 0,9451 dollar mod 0,9390 dollar tirsdag eftermiddag ved 17-tiden.

De australske forbrugerpriser steg med 3 pct. på årsbasis i andet kvartal mod 2,9 pct. i første kvartal. Dermed ligger prisstigningstakten helt i toppen af centralbankens inflationsmål på 2-3 pct.

- Det bliver meget svært for dem at retfærdiggøre en rentenedsættelse. Det vil virke som et forkert tiltag, vurderer valutastrateg Peter Frank fra Banco Bilbao Vizcaya Argentaria over for Bloomberg News.

Et indeks udarbejdet af den schweiziske storbank Credit Suisse indikerer dog, at markedet stadig venter, at den australske rente vil blive sænket med 4 basispoint i løbet af de kommende 12 måneder. I slutningen af sidste uge indikerede samme indeks en forventning om en rentenedsættelse på 15 basispoint.

Blandt de store valutakryds er bevægelserne små onsdag eftermiddag. Euro koster 1,3462 dollar mod 1,3468 tirsdag, mens der går 101,39 yen på en dollar mod 101,50 for knap et døgn siden.