Valuta: Amerikansk dollar tæt på højeste niveau i 11 måneder

Den amerikanske dollar er tæt på det højeste niveau i 11 måneder torsdag morgen, hvor valutaen støttes af en stigning i renten, mens pundet er stabiliseret tæt på det laveste niveau siden november 2017 forud for Bank of Englands pengepolitiske møde.

Foto: GARY HERSHORN. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

En stigning i den amerikanske toneangivende rente på 4 basispoint over det seneste døgn får investorerne til igen af se positivt på dollar, efter at den ulmende handelskrig mellem USA og Kina tidligere på ugen katalyserede en markant risikoaversion.

T-bondrenten bliver også støttet af bemærkninger fra Federal Reserves topchef, Jerome Powell, der onsdag noterede, at USA's centralbank bør fortsætte med de gradvise renteforhøjelse.

»Powells bemærkninger var ikke specielt banebrydende, men det ser ud til at have hjulpet dollar, ligesom de amerikanske aktier vender tilbage til plus efter at været oversolgt på den tidligere risikoaversion«, siger valutastrateg Shusuke Yamada fra Bank of America Merrill Lynch i Tokyo til Reuters.

PUND STABILISERET

Sterling er stabiliseret efter at have ramt det laveste niveau i syv måneder, i kølvandet af premierminister Theresa Mays sejr i en vigtig parlamentsafstemning om brexit-effekten. Derved fik hun afværget et oprør i det konservative parti, der kunne have undergravet premierministerens myndighed.

Effekten er dog begrænset forud for Bank of Englands pengepolitiske møde senere torsdag, der forventes at indikere sterlings umiddelbare retning, da centralbanken overvejer udsigterne for en kommende renteforhøjelse.

Dagens møde ventes ikke at ændre den monetære politik, og fokus ligger i stedet på, hvor stærke signalerne for en mulig rentestigning på de følgende pengepolitiske møder er.

Pund sterling koster torsdag morgen 1,3160 dollar mod 1,3195 dollar onsdag eftermiddag.

Euro koster torsdag morgen 1,1565 dollar mod 1,1580 dollar onsdag eftermiddag, og dollar koster torsdag morgen 110,55 yen mod 110,05 yen onsdag.

Dermed går der 127,85 yen på en euro torsdag morgen mod 127,45 yen onsdag og 0,8790 pund på en euro torsdag morgen mod 0,8775 pund onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS