Vækstskuffelse presser amerikanske aktieforventninger lidt ned

De amerikanske aktiefutures blev presset ned og indikerer en lettere negativ åbning onsdag, efter at nøgletal for udviklingen i det amerikanske bruttonationalprodukt (BNP) skuffede ved at vise et fald på 0,1 pct. i fjerde kvartal.

Lettere negativ børsåbning onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: KELD NAVNTOFT

Der var ventet en stigning på 1,1 pct. i tallet, der er opgjort på kvartalsbasis og i annualiserede tal.

Futures indikerer godt en halv times tid før åbningen et fald i størrelsesordenen 0,1-0,2 pct. i de ledende indeks, herunder i Dow Jones-indekset, der er steget de foregående otte dage i træk. Forinden BNP-tallene havde ADP-beskæftigelsen overrasket positivt med en stigning i januar på 192.000. Der var ifølge Bloomberg blot ventet en stigning i beskæftigelsen på 165.000.

Udover nøgletallene vil der være fokus på regnskabsoffentliggørelserne. Flygiganten Boeing har før åbningen med sit regnskab offentliggjort en solid bundlinje i fjerde kvartal på 1,28 dollar per aktie, hvor der var ventet 1,18 dollar per aktie ifølge Bloombergs estimat.

Det skete på baggrund af en omsætning, der ellers var helt som ventet. Boeing solgte for 22,30 mia. dollar i kvartalet mod et estimat på 22,33 mia. dollar ifølge Bloomberg. I 2013 venter det store flyselskab en indtjening på mellem 5 og 5,20 dollar per aktie. Til sammenligning var der ifølge Bloomberg i snit ventet en indtjening på 5,16 dollar per aktie inden regnskabet. Boeing-aktien er i formarkedet steget 1,6 pct.

Der vil også være fokus på Amazon, der efter børslukketid tirsdag rapporterede en stigning i salget på 22 pct. i fjerde kvartal til 21,3 mia. dollar. Det var mindre end ventet af analytikere, som Bloomberg News havde spurgt. De ventede 22,2 mia. dollar. Aktien stiger trods det i formarkedet 8,4 pct.