Vækstbekymringer bag europæiske kursfald

De europæiske aktiemarkeder ligger mandag eftermiddag i negativt terræn, hvilket dermed er tredje dag i træk med fald på de europæiske markeder.

Læs mere
Fold sammen
Det er fortsat bekymringerne om, at væksten vil vise bedring i et langsommere tempo, som præger udviklingen. Den amerikanske Dow Jones future ligger 54 point lavere og åbner op efter fredagens lukkedag.

Det britiske FTSE 100 indeks falder 1,1 pct. til 4188, mens det tyske DAX 30 indeks taber 1,4 pct. til 4643. Det franske CAC40 indeks ligger 1,3 pct. lavere i 3079.

- Opsvinget kommer til at få meget mere saft, siger aktiechef Michael Dicks hos Barclays til Bloomberg News. Investorerne er nødt til at genvinde tilliden om, at virksomhedernes overskud igen komme til at være en andel af bruttonationalproduktet og at denne begynder at stige igen, bemærker aktiechefen.

Den tyske kemikaliegigant BASF har fået hævet sin anbefaling til "Køb" fra "Neutral" hos Bank of America. Aktien ligger 0,1 pct. højere 27,7 euro.

UBS er i fokus, efter at bankdirektør Grubel nu opgiver at sælge den amerikanske kapitalforvaltningsdivision bestående af Paine Webber, som blev opkøbt i år 2000 for 10,8 mia. dollar. Financial Times citerer unavngivne kilder og skriver, at UBS dropper frasalget, efter at UBS flere gang siden 2008 har forsøgt at sælge divisionen. Aktierne i UBS ligger 1,6 pct. lavere i 12,8 sfr.

Norsk Hydro, som er Europas tredjestørste aluminiumsproducent, forventer at markedsforholdene vil forbedres i slutningen af næste år. Det udtaler direktør Svein Ricard Brandtzaeg til Finansavisen. Finanshuset Deutsche Bank har modsat sænket sin anbefaling på aktien til "Sælg" fra "Hold. Aktierne i Norsk Hydro ligger 4,8 pct. lavere i 30 nkr.

Den tyske lastvogns-, bus- og motorproducent MAN kører med en produktion på blot 40 pct. Det skriver WirtschaftsWoche, som citerer unavngivne kilder. Den 8. juli mødes bestyrelsen for at diskutere om bussalget skal begrænses i landene med korruption, hvilket skyldes beskyldninger om bestikkelse. Aktierne ligger 1,9 pct. lavere i 41,4 euro.

Svenske Autoliv, som producerer sikkerhedsudstyr til biler såsom airbags, har oplevet kraftig vækst i salget i Indien og Kina i andet kvartal. Det udtaler Jan Carlson til den svenske avis Dagens Industri. Aktierne i Autoliv ligger 0,2 pct. lavere i 220,5 skr.

Den franske special kemikalieproducent Air Liquide fortsætter investeringerne, da direktør Benoit Potier forventer at krisen vil blive snarligt afsluttet. Det har han udtalt til avisen Journal des Finances. Aktierne i Air Liquide ligger 1,9 pct. lavere i 63,7 euro.

Den tyske bilproducent Porsche ligger 3 pct lavere i 43,9 euro, efter at den schweiziske investeringsbank UBS har sænket sin anbefaling på aktien til "Sælg" fra "Neutral". Banken ser med øget bekymret på selskabets gæld, samt en forstærket sandsynlighed for, at Porsche kan være tvunget til at frasælge sin andel i bilproducenten Volkswagen.

RB-Børsen